Győrben és Mosonmagyaróváron
1994 óta megbízható partner!

NYESZE által Minősített és Ajánlott Nyelviskola

MEGLEPETÉSEK HELYETT, VÁLASSZON AJÁNLOTT ÉS MINŐSÍTETT NYELVISKOLÁT, VÁLASSZA AZ ALFA NYELVSTÚDIÓT!


Az ALFA Nyelvstúdió & ALFA Akadémia Kft:

  • A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete / NYESZE / által ajánlott és minősített nyelviskola

  • A Nyelviskolák Szakmai Egyesületének tagja

  • A NYESZE minősítési rendszere az évek során több kitüntetésben és díjban is részesült: 1999-ben a japán IIASHA-SHIBA Díjat, 2003-ban pedig az Európai Nyelvi Díjat nyerte meg. 

  • A NYESZE emellett tagja a Nemzeti Minőség Klubnak.


nyesze tanusitvany




2018.12.04. >>

A NYESZE által megtörtént az újraminősítési eljárásunk, azonban új minősítő tanúsítványt nem küldtek részünkre, amit lehetőségünk lett volna feltölteni. Ugyanakkor a NYESZE saját hivatalos weboldalán 2014 óta folyamatosan megtalálhatóak vagyunk, az idei évben is közzétettek minket, és jelenleg (2019.10.15. ) is szerepelünk a NYESZE hivatalos honlapján a minősített és ajánlott nyelviskolák listájában, ami bizonyítja és jogalapjául szolgál annak, hogy a minősített és ajánlott nyelviskola címet használhatjuk:
http://www.nyelviskola.hu/minositett-tagnyelviskolak


Miért válasszon ajánlott és minősített nyelviskolát?

A nyelvtudás óriási érték, de megszerzése jelentős idő - és és anyagi ráfordítást igényel. Mindez a a megfelelő nyelviskola kiválasztásával kezdődik: rossz választással rengeteg idő és pénz mehet veszendőbe.

A nyelvtanulási lehetőségek iránt érdeklődőknek arra azonban nincs módjuk, hogy előre felmérjék, melyik nyelviskola milyen minőségű szolgáltatásokat nyújt, milyenek a tanárok, mit várhat a befizetett tandíj ellenében az oda beiratkozó.

Ebben nyújt segítséget a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete, amely 50 szempontot tartalmazó, többszörösen díjnyertes minősítési rendszere alapján ítéli oda a Q védjegyet, illetve a Minősített és Ajánlott Nyelviskola" címet a szigorú kritériumoknak megfelelően működő intézményeknek. A NYESZE Q minősítése jelenleg az egyetlen olyan független szakmai minősítési rendszer, amely nem pusztán dokumentumok alapján, hanem mindenre--a tanárok munkájától az ügyfélszolgálati tevékenységig--kiterjedő közvetlen ellenőrzést magában foglaló minősítési eljárás keretében bírálja el az adott nyelviskola működését.


Milyen a NYESZE minősítési rendszere?

A nyelvoktatás globális minősítési rendszerét az 1992-ben létrehozott szektor-semleges civil szervezet, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) és független, a fenti feladatra felkért külső szakemberek dolgozták ki. Az alapítók már az alakuló ülésen megegyeztek abban, hogy a nyelvtanulás iránt  érdeklődők pontos tájékoztatása céljából egy olyan szakmai minősítési rendszert hoznak létre, amely objektív szempontok alapján, speciálisan a nyelviskolák nyújtotta képzések értékelésére irányul.

A minősítési rendszer zavartalan működtetését, rendszeres korszerűsítését a NYESZE végzi a háromtagúFüggetlen Minősítő Bizottság, valamint a tagiskolákkal közvetlenül kapcsolatban nem álló, szuverén inspektorok segítségével. A NYESZE minősítési rendszere az évek során több kitüntetésben és díjban is részesült: 1999-ben a japán IIASHA-SHIBA Díjat, 2003-ban pedig az Európai Nyelvi Díjat nyerte meg. A NYESZE emellett tagja a Nemzeti Minőség Klubnak. A minősítési rendszer értékeit nemzetközi szinten is elismerik: mintaként szolgált például román társszervezete hasonló rendszeréhez, és az EAQUALS (Minőségi Nyelvi Szolgáltatók Európai Szervezete) szintén elismeri. A rendszer életképességét és jogosultságát igazolja, hogy kevés tartalmi változtatásra volt szükség az eltelt időszakban.

A minősítés három fő területe:

  • szakmai színvonal,
  • iskolairányítás,
  • tárgyi feltételek.

A minősítést végző szakmai inspektorok minden esetben tapasztalt, a nyelvoktatásban, nyelvtanárok alap- és továbbképzésében elismert szakemberek, akik az inspekcióban történő részvételhez szükséges összeférhetetlenségi szabályoknak megfelelnek.


Mit várhat el a hallgató egy minősített nyelviskolától?

  • magas színvonalú oktatást, megfelelő és hatékony tanítási módszerekkel, képzett tanárokkal
  • hozzáértő szakmai irányítást
  • rendszeres külső szakmai felügyeletet a színvonal megőrzése érdekében
  • helytálló és pontos információt a tanfolyamokkal kapcsolatban
  • hatékony szervezést és pontos adminisztrációt
  • megfelelő, kulturált körülményeket
  • korszerű technikai felszereltséget.

Forrás: www.nyelviskola.hu ; www.nyesze.hu